Accent Vloeren      Referenties      Meer weten?

De gietvloer versus de betonvloer

Net zoals de gietvloer kon je ook de betonvloer oorspronkelijk vooral terugvinden in fabrieken en andere industriële gebouwen. Beide vloeren zijn immers heel sterk, maar toch zijn er ook een aantal opmerkelijke verschillen. Om voor eens en voor altijd de verwarring tussen een gietvloer en een betonvloer op te heffen, bespreken wij voor jou de belangrijkste verschillen tussen deze twee vloeren.

Wat kiezen voor je woning: gietvloer of betonvloer?

Industrieel ogende vloeren worden steeds populairder in woningen, maar niet elk van deze vloersoorten is even geschikt voor particuliere huizen. Wat betreft de gietvloeren is een PU vloer bijvoorbeeld beter geschikt voor woningen dan een epoxyvloer, omdat deze laatste veel harder is en dus sneller kan barsten. Omwille van dezelfde reden is een betonvloer evenmin ideaal om in een woning te plaatsen. Bovendien kan een gietvloer naadloos gegoten worden, terwijl een betonvloer steeds uitzettingsvoegen nodig heeft om te voorkomen dat hij begint te barsten.

Verdere verschillen tussen de gietvloer en de betonvloer

Een betonvloer is dus veel harder dan een PU gietvloer, en bij de minste werking van het materiaal kunnen er dan ook scheuren of barsten optreden. Bovendien is een betonvloer veel minder bestand tegen krassen dan een gietvloer. Hierbij willen we wel opmerken dat geen enkele gietvloer volledig krasvrij is, maar een betonvloer zal hier toch aanzienlijk meer last van hebben. Ten slotte is een betonvloer ook veel gevoeliger voor zuren en vetten, in tegenstelling tot een gietvloer.

De look van een betonvloer, met de voordelen van een gietvloer

Is die industriële look van een betonvloer toch écht iets voor jou? Dan kan je ervoor kiezen om het beste van twee werelden te combineren. Door twee verschillende kleuren gietvloer met elkaar te vermengen bekom je namelijk een vloer die er net zo uitziet als een betonvloer, maar dan met de voordelen van een gietvloer. Naadloos, makkelijk te onderhouden, soepel, en ga zo maar voort: vraag zeker naar de mogelijkheden bij Accent Vloeren uit Grobbendonk!


  • Accent Vloeren levert fantastisch werk tegen een goede prijs. Tof om zo op vertrouwen te kunnen werken. Een echte aanrader als je niet voor verrassingen wil komen te staan en een mooie vloer verwacht.

    M. uit Herentals

  • Enkele jaren geleden kozen wij voor een PU gietvloer van Accent Vloeren in onze woonkamer. Vandaag ziet deze vloer er nog steeds schitterend uit en we zijn super tevreden over jullie service, bedankt!

    Familie Van Gompel uit Aarschot

  • Wij kozen voor steentapijt in de living omdat dit warm aanvoelt en gecombineerd kon worden met onze vloerverwarming, die er al lag. We zijn zeer tevreden over deze keuze en over de plaatsing door jullie team.

    F. uit Heist-op-den-Berg

Deel ons via:
gietvloer betonvloer voordelen gietvloer vloeren
Open op zaterdag
van 09.00u tot 13.00u

Maandag tot vrijdag
op afspraak

Zondag gesloten
Schransstraat 39
2280 Grobbendonk betonvloer gietvloer vloeren betonvloer

betonvloer vloeren voordelen gietvloer gietvloerContacteer ons:

T. 014 50 66 77        GSM. 0496 23 91 06        info@accentvloeren.be