gietvloer betonvloer vloeren voordelen gietvloer

De gietvloer versus de betonvloer

Net zoals de gietvloer kon je ook de betonvloer oorspronkelijk vooral terugvinden in fabrieken en andere industriële gebouwen. Beide vloeren zijn immers heel sterk, maar toch zijn er ook een aantal opmerkelijke verschillen. Om voor eens en voor altijd de verwarring tussen een gietvloer en een betonvloer op te heffen, bespreken wij voor jou de belangrijkste verschillen tussen deze twee vloeren.

Wat kiezen voor je woning: gietvloer of betonvloer?

Industrieel ogende vloeren worden steeds populairder in woningen, maar niet elk van deze vloersoorten is even geschikt voor particuliere huizen. Wat betreft de gietvloeren is een PU vloer bijvoorbeeld beter geschikt voor woningen dan een epoxyvloer, omdat deze laatste veel harder is en dus sneller kan barsten. Omwille van dezelfde reden is een betonvloer evenmin ideaal om in een woning te plaatsen. Bovendien kan een gietvloer naadloos gegoten worden, terwijl een betonvloer steeds uitzettingsvoegen nodig heeft om te voorkomen dat hij begint te barsten.

 

Verdere verschillen tussen de gietvloer en de betonvloer

Een betonvloer is dus veel harder dan een PU gietvloer, en bij de minste werking van het materiaal kunnen er dan ook scheuren of barsten optreden. Bovendien is een betonvloer veel minder bestand tegen krassen dan een gietvloer. Hierbij willen we wel opmerken dat geen enkele gietvloer volledig krasvrij is, maar een betonvloer zal hier toch aanzienlijk meer last van hebben. Ten slotte is een betonvloer ook veel gevoeliger voor zuren en vetten, in tegenstelling tot een gietvloer.

Net zoals de gietvloer kon je ook de betonvloer oorspronkelijk vooral terugvinden in fabrieken en andere industriële gebouwen.

De look van een betonvloer, met de voordelen van een gietvloer

Is die industriële look van een betonvloer toch écht iets voor jou? Dan kan je ervoor kiezen om het beste van twee werelden te combineren. Door twee verschillende kleuren gietvloer met elkaar te vermengen bekom je namelijk een vloer die er net zo uitziet als een betonvloer, maar dan met de voordelen van een gietvloer. Naadloos, makkelijk te onderhouden, soepel, en ga zo maar voort: vraag zeker naar de mogelijkheden bij Accent Vloeren uit Grobbendonk!

gietvloer betonvloer vloeren voordelen gietvloer gietvloeren
openingsuren toonzaal
Enkel op afspraak
uitgezonderd op zaterdag

Maandag: 09.00 uur tot 16.00 uur
Woensdag: 18.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur en 13.00 uur
Contacteer ons
Schransstraat 39
2280 Grobbendonk
BE 0880.940.142