industriële vloeren vloeren gietvloeren troffelvloeren

De charme van industriële vloeren

Over geuren en kleuren valt niet te twisten: het is een spreekwoord dat klopt als een bus, ook wat betreft interieurstijlen. Klassiek, landelijk, modern,... Alles is mogelijk. In hedendaagse woningen is bijvoorbeeld de industriële look helemaal in. Industriële vloeren worden dan ook steeds vaker gebruikt in particuliere woningen. Maar wat verstaan we juist onder industriële vloeren? En zijn deze allemaal even geschikt voor gewone woonhuizen?

 

De oorsprong van industriële vloeren

Zoals de naam al doet vermoeden werden industriële vloeren ontwikkeld om te gebruiken in industriële gebouwen, zoals fabriekshallen en garages. Deze specifieke vloeren moesten sterk genoeg zijn om zware gewichten te kunnen dragen (zoals machines en heftrucks), maar tegelijk moesten ze ook bestand zijn tegen chemische stoffen. Bovendien moesten deze industriële vloeren eveneens slijtvast zijn en liefst zo lang mogelijk meegaan. Om al deze redenen zijn het vooral gietvloeren en troffelvloeren die gebruikt werden als industriële vloeren. Deze vloeren worden nog steeds gebruikt in de industrie, maar steeds vaker zie je ze ook terug in particuliere woningen.

 

Industriële vloeren bij je thuis

Gietvloeren en troffelvloeren worden al heel lang gebruikt als industriële vloeren, maar gaandeweg begonnen architecten de voordelen van deze industriële vloeren te zien. Strak, trendy, onderhoudsvriendelijk, en bovenal ook gewoon mooi. De dag van vandaag weten deze oorspronkelijk industriële vloeren zich dan ook perfect te integreren in particuliere woningen. Niet alle industriële vloeren zijn echter ideaal om in woonruimtes te gebruiken. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld heel erg hard, waardoor de kans bestaat op scheuren of barsten. Deze vloer is dan ook beter geschikt voor bijvoorbeeld de garage. PU gietvloeren en troffelvloeren daarentegen kan je perfect gebruiken in je interieur.

 

Industriële vloeren bij Accent Vloeren (Antwerpen)

Ben jij absoluut fan van het strakke en egale uitzicht van industriële vloeren, vraag dan zeker raad aan Accent Vloeren voor jouw project. Wij beschikken immers over diverse industriële vloeren die je tevens kan gebruiken in je woning. Uiteraard houden wij hierbij steeds rekening met jouw wensen, zowel wat betreft de kleuren van de vloer als de afwerking. Breng zeker eens een bezoekje aan onze toonzaal in Grobbendonk en ontdek wat wij voor elkaar kunnen betekenen!

industriële vloeren vloeren gietvloeren troffelvloeren Accent Vloeren
openingsuren toonzaal
Enkel op afspraak
uitgezonderd op zaterdag

Maandag: 09.00 uur tot 16.00 uur
Woensdag: 18.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur en 13.00 uur
Contacteer ons
Schransstraat 39
2280 Grobbendonk
BE 0880.940.142