Accent Vloeren      Referenties      Meer weten?

De charme van industriële vloeren

Over geuren en kleuren valt niet te twisten: het is een spreekwoord dat klopt als een bus, ook wat betreft interieurstijlen. Klassiek, landelijk, modern,... Alles is mogelijk. In hedendaagse woningen is bijvoorbeeld de industriële look helemaal in. Industriële vloeren worden dan ook steeds vaker gebruikt in particuliere woningen. Maar wat verstaan we juist onder industriële vloeren? En zijn deze allemaal even geschikt voor gewone woonhuizen?

De oorsprong van industriële vloeren

Zoals de naam al doet vermoeden werden industriële vloeren ontwikkeld om te gebruiken in industriële gebouwen, zoals fabriekshallen en garages. Deze specifieke vloeren moesten sterk genoeg zijn om zware gewichten te kunnen dragen (zoals machines en heftrucks), maar tegelijk moesten ze ook bestand zijn tegen chemische stoffen. Bovendien moesten deze industriële vloeren eveneens slijtvast zijn en liefst zo lang mogelijk meegaan. Om al deze redenen zijn het vooral gietvloeren en troffelvloeren die gebruikt werden als industriële vloeren. Deze vloeren worden nog steeds gebruikt in de industrie, maar steeds vaker zie je ze ook terug in particuliere woningen.

Industriële vloeren bij je thuis

Gietvloeren en troffelvloeren worden al heel lang gebruikt als industriële vloeren, maar gaandeweg begonnen architecten de voordelen van deze industriële vloeren te zien. Strak, trendy, onderhoudsvriendelijk, en bovenal ook gewoon mooi. De dag van vandaag weten deze oorspronkelijk industriële vloeren zich dan ook perfect te integreren in particuliere woningen. Niet alle industriële vloeren zijn echter ideaal om in woonruimtes te gebruiken. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld heel erg hard, waardoor de kans bestaat op scheuren of barsten. Deze vloer is dan ook beter geschikt voor bijvoorbeeld de garage. PU gietvloeren en troffelvloeren daarentegen kan je perfect gebruiken in je interieur.

Industriële vloeren bij Accent Vloeren (Antwerpen)

Ben jij absoluut fan van het strakke en egale uitzicht van industriële vloeren, vraag dan zeker raad aan Accent Vloeren voor jouw project. Wij beschikken immers over diverse industriële vloeren die je tevens kan gebruiken in je woning. Uiteraard houden wij hierbij steeds rekening met jouw wensen, zowel wat betreft de kleuren van de vloer als de afwerking. Breng zeker eens een bezoekje aan onze toonzaal in Grobbendonk en ontdek wat wij voor elkaar kunnen betekenen!


  • Accent Vloeren levert fantastisch werk tegen een goede prijs. Tof om zo op vertrouwen te kunnen werken. Een echte aanrader als je niet voor verrassingen wil komen te staan en een mooie vloer verwacht.

    M. uit Herentals

  • Enkele jaren geleden kozen wij voor een PU gietvloer van Accent Vloeren in onze woonkamer. Vandaag ziet deze vloer er nog steeds schitterend uit en we zijn super tevreden over jullie service, bedankt!

    Familie Van Gompel uit Aarschot

  • Wij kozen voor steentapijt in de living omdat dit warm aanvoelt en gecombineerd kon worden met onze vloerverwarming, die er al lag. We zijn zeer tevreden over deze keuze en over de plaatsing door jullie team.

    F. uit Heist-op-den-Berg

Deel ons via:
industriŽle vloeren vloeren troffelvloeren gietvloeren
Open op zaterdag
van 09.00u tot 13.00u

Maandag tot vrijdag
op afspraak

Zondag gesloten
Schransstraat 39
2280 Grobbendonk vloeren industriŽle vloeren gietvloeren vloeren

vloeren gietvloeren troffelvloeren industriŽle vloerenContacteer ons:

T. 014 50 66 77        GSM. 0496 23 91 06        info@accentvloeren.be