Terug

Het effect van je vloerkleur

Welke vloer je ook kiest, de vloerkleur heeft een grote impact op de sfeer en het ruimtelijke gevoel in je woning. Zo legt een lichte vloer meer nadruk op de meubels, terwijl een donkere de aandacht vooral naar zichzelf trekt. Die komt ook beter tot zijn recht in een ruimte met veel lichtinval. Ga je voor een troffelvloer, gietvloer of steentapijt? Dan heb je keuze uit een waaier aan kleuren. In deze blog ontdek je hoe je de beste keuze maakt.

Je favoriete vloerkleur

Een troffelvloer, gietvloer of steentapijt kun je laten kleuren in verschillende kleuren. Zo past de vloerkleur perfect bij de stijl van je interieur. Kom bij Accent Vloeren alvast eens proeven van de meest courante kleuren. In onze toonzaal kun je verschillende voorbeelden bewonderen. Natuurlijk zie je het effect van een vloerkleur het beste in je eigen interieur. Neem dus gerust enkele staaltjes mee naar huis om je favoriete kleuren te testen.

Hiermee hou je het beste rekening als je je vloer kleur kiest.

Vloerkleur bepaalt mee ruimtelijk gevoel

Een vloerkleur heeft een grote invloed op het ruimtelijke gevoel in je interieur. In een grote en brede kamer, zijn warme of donkere tinten ideaal. Die hebben een verkleinend effect en zorgen voor een knusse en gezellige sfeer. In een kleine ruimte is een lichte of koele vloerkleur dan weer geschikter. Zo creëer je namelijk meer (adem)ruimte. Zeker als je ook kiest voor lichte muren en plafonds. Met een meubel, smalle muur of interieuraccessoire in een contrasterende accentkleur doorbreek je die bleke kleuren – zonder aan ruimte in te boeten.

Stem je vloer kleur af op het interieur en de ruimte.

Een gezellige vloerkleur

Je vloerkleur beïnvloedt niet alleen het ruimtelijk gevoel, maar ook de sfeer in de ruimte. Lichte kleuren zoals geeltinten, wit en beige zorgen voor een zonnige, prettige uitstraling – zeker als er veel licht in de ruimte valt. Grijstinten maken van je interieur een koeler en tijdloos geheel. Wil je een natuurlijke look? Ga dan voor bruinschakeringen. En met zwart ademt je vloer pure klasse en luxe uit. Je merkt meteen dat je vloerkleur niet gewoon een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur is.

Je vloerkleur in je interieur

Hou er rekening mee dat je je vloerkleur niet kiest voor een lege kamer. Kijk dus zeker naar de stijl en uitstraling van je interieur. Designmeubelen stelen de show op een neutrale achtergrond van natuurlijke kleuren. Wat dan weer helemaal niet ideaal is voor zware klassieke meubelen. Breng enkele typerende elementen mee naar de toonzaal – zoals een sierkussen, een verfstaaltje of een kastdeurtje. Dat maakt het veel gemakkelijker om de juiste vloerkleur te kiezen. Of neem enkele stalen van een troffelvloer, gietvloer of steentapijt mee naar huis. Zo kun je je het effect beter voorstellen.

Op zoek naar de ideale vloer voor jouw woning? Maak een afspraak met Accent Vloeren om je vloerkleur te kiezen.

troffelvloer gietvloer steentapijt vloer sfeer
openingsuren toonzaal
Enkel op afspraak
uitgezonderd op zaterdag

Maandag: 09.00 uur tot 16.00 uur
Woensdag: 18.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur en 13.00 uur
Contacteer ons
Schransstraat 39
2280 Grobbendonk
BE 0880.940.142